ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Theresa May plănuiește să întrerupă negocierile cu UE pe tema Brexit, din "rațiuni de politică internă", pentru a arăta publicului britanic că are o abordare dură și că nu acceptă să achite restanțele estimate la aproximativ 100 de miliarde de euro, relatează Sunday Telegraph, preluat de Mediafax.
 
Oficiali guvernamentali britanici le-au transmis liderilor asociațiilor de afaceri că Theresa May ar putea perturba negocierile pe tema Brexit, din cauza restanțelor pe care Marea Britanie ar trebui să le plătească în momentul ieșirii din Uniunea Europeană, potrivit Sunday Telegraph.

Un oficial de la Biroul premierului Theresa May le-a comunicat liderilor grupurilor de afaceri și reprezentanților companiilor din Districtul financiar al Londrei (City of London) să se pregătească pentru întreruperea negocierilor pe tema Brexit de către Theresa May în septembrie. Manevra ar avea "rațiuni de politică internă", scopul fiind unul de imagine, pentru a se arăta că Theresa May are o abordare dură în discuțiile pe tema restanțelor Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Conform estimărilor făcute de experți europeni, Marea Britanie va trebui să achite datorii asociate apartenenței la UE estimate la aproximativ 100 de miliarde de euro.
 
Liderii europeni au semnalat că, în cazul în care Marea Britanie va refuza achitarea datoriilor, ar putea fi sesizată Curtea Europeană de Justiție.