ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O expertă britanică în domeniul fiscal a rămas fără loc de muncă la un prestigios think tank internațional, în urma unor comentarii pe care le-a făcut pe Twitter cu privire la transgenderism.

Maya Forstater a făcut o serie de remarci, aparent banale, despre teoria genului, dar care i-au atras concedierea de la  Centrul pentru Dezvoltare Globală, fiind acuzată de „limbaj ofensator”, scrie The Times.

Printre mesajele postate de ea s-au numărat afirmații precum „da, cred că bărbații nu sunt femei. Nu cred că a fi femeie / sex femin/ este o chestiune de identitate sau un sentiment anti gender. Este vorba despre biologie. Oamenii de orice sex nu ar trebui să fie constrânși (sau discriminați) dacă nu se conformează așteptărilor de gen tradiționale”.

Într-un alt tweet, Maya Forstater a scris: „Ceea ce mă surprinde foarte mult este faptul că oameni inteligenți, pe care îi admir și care sunt pro-știință în alte domenii, și care promovează drepturile omului, se încurcă în cuvinte pentru a evita să spună adevărul, și anume că bărbații nu se pot schimba în femei (pentru că asta ar putea afecta sentimentele bărbaților)”.Ea a mai spus că „atunci când bărbații se machiază, poartă pantofi cu toc și rochii nu devin femei” și a criticat faptul că bărbaților transgender li se permite să intre spații destinate doar femeilor, cum ar fi vestiare și închisori.
 
Angajatorul britanicei nu a fost de acord cu comentariile ei și i-a răspuns într-un e mail: „Ați afirmat că sentimentul intern al unui bărbat conform căruia este o femeie nu are nici o bază în realitatea materială. Mulți oameni ar considera această afirmație ca fiind ofensatoare”.

Maya Forstater spune că, în ciuda performantelor sale în cadrul companiei, constractul ei muncă nu a fost reînnoit, rămânând șomeră. Potrivit The Times, ea este considerată prima persoană din Marea Britanie care rămâne fără job pentru că a spus că bărbații transgender nu sunt femei.