ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul britanic Theresa May a anunțat că acordul final de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană va fi supus la vot în ambele camere ale Parlamentului, relatează site-ul agenției de știri Reuters.

„Vom supune acordul final între Marea Britanie și Uniunea Europeană la vot, în ambele camere ale Parlamentului, înainte ca acesta să intre în vigoare", a declarat Theresa May în fața parlamentarilor.

„Ne așteptăm ca Parlamentul Marii Britanii să voteze înaintea Parlamentului European, așa că ne așteptăm la un vot cu mult înainte de martie 2019", a adăugat oficialul britanic.

Premierul britanic și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunțat vineri că au fost au fost înregistrate progrese suficiente" privind negocierile de Brexit, iar discuțiile pot avansa în următoarea etapă.

În acest context, Theresa May, a declarat că observă un nou "sentiment de optimism" în negocieri.

„Desigur că, după ce ne vom retrage, acordul va fi urmat de încă una sau mai multe înțelegeri care să acopere diverse aspecte ale viitoarei relații și că vom implemente noi legislații acolo unde este nevoie, oferind o nouă oportunitate a unui control parlamentar adecvat", a mai menționat oficialul britanic.