Premierul Theresa May a anunțat, marți, că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din UE cerința ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit. 
 
Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieși din UE dacă acordul în acest sens nu întrunește sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare. „Recunosc forța autentică și sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerință de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus May.

Ea a mai transmis „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă, scrie Agerpres.
 
Legea pe care prim-ministrul intenționează să o trimită parlamentului luna viitoare va include „și alte schimbări semnificative pentru protecția integrității economice și constituționale a Regatului Unit”. „Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieși din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus May într-un discurs în care și-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susțină acordul negociat cu Bruxellesul. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.