ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Theresa May a anunțat, marți, că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din UE cerința ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit. 
 
Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieși din UE dacă acordul în acest sens nu întrunește sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare. „Recunosc forța autentică și sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerință de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus May.

Ea a mai transmis „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă, scrie Agerpres.
 
Legea pe care prim-ministrul intenționează să o trimită parlamentului luna viitoare va include „și alte schimbări semnificative pentru protecția integrității economice și constituționale a Regatului Unit”. „Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieși din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus May într-un discurs în care și-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susțină acordul negociat cu Bruxellesul.