Premierul Theresa May a anunțat, marți, că guvernul său va include în proiectul de lege pentru retragerea din UE cerința ca parlamentarii să voteze asupra organizării unui nou referendum pe tema Brexit. 
 
Totodată, May a asigurat că Regatul Unit nu va ieși din UE dacă acordul în acest sens nu întrunește sprijinul politic al tuturor partidelor parlamentare. „Recunosc forța autentică și sinceră a sentimentului din întreaga Cameră (a Comunelor – n. red.) privind această chestiune importantă. De aceea, guvernul va include în Legea Acordului de Retragere o cerință de a vota dacă să aibă loc sau nu un al doilea referendum”, a spus May.

Ea a mai transmis „acelor parlamentari care doresc un al doilea referendum pentru confirmarea acordului” că este nevoie de un acord, deci de legea respectivă, scrie Agerpres.
 
Legea pe care prim-ministrul intenționează să o trimită parlamentului luna viitoare va include „și alte schimbări semnificative pentru protecția integrității economice și constituționale a Regatului Unit”. „Realitatea este că după trei încercări de a asigura acordul parlamentar, nu vom ieși din Uniunea Europeană dacă nu avem un acord care să întrunească un suport transpartinic mai larg”, a mai spus May într-un discurs în care și-a prezentat oferta cu care speră să îi convingă pe parlamentari să susțină acordul negociat cu Bruxellesul. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews