ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Theresa May, candidata cu cele mai multe șanse să devină noul premier al Marii Britanii, a promis că va încerca să obțină un acord comercial cu UE care să conțină clauze prin care să fie limitată libertatea de circulație, anunță AFP.

 Deși a militat pentru rămânerea în UE, ministrul de Interne și candidată la conducerea Partidului Conservator, Theresa May a declarat că va onora rezultatul referendumului și a exclus convocarea de alegeri generale înainte de 2020.

"Votul Brexit ne-a dat un mesaj foarte clar, acela că nu putem permite libera circulație (de persoane) să continue așa cum a fost până acum", a declarat May pentru postul de televiziune ITV, adăugând că va căuta să acorde garanții cu privire la statutul cetățenilor Uniunii Europene care locuiesc în Marea Britanie.

"Este, de asemenea, vorba despre garantarea faptului că vom obține cea mai bună afacere posibilă cu privire la comerțul de bunuri și servicii", a adăugat ea.

 Cancelarul german Angela Merkel a insistat că un acord comercial cu Londra ar trebui să includă libertatea de circulație.

Theresa May, pe care sondajele o indică ca fiind cel mai popular candidat la șefia Partidului Conservator, a insistat că nu ar trebui să fie stabilit "un interval de timp", pentru ieșirea din UE, însă rivalul ei, Andrea Leadsom militează pentru ca procesul să înceapă cât mai rapid.

După ce Marea Britanie invocă articolul 50, prin care este demarată procedura legală pentru de ieșire, Londra va avea doi ani la dispoziție pentru a negocia termenii.