ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Theresa May a anunțat, vineri dimineață, că va demisiona din funcțiile de lider al Partidului Conservator și de premier al Marii Britanii pe 7 iunie, în contextul impasului politic generat de Brexit, urmând să rămână la conducerea Guvernului până la desemnarea succesorului său, relatează Mediafax. La finalul discursului, May a început să plângă, în timp ce spunea că a fost o onoare să servească țara pe care o iubește.
„Am făcut tot ce am putut pentru a-i convinge pe parlamentari să susțină Acordul Brexit, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru”, a declarat Theresa May într-un discurs rostit vineri la Downing Street.

„Îmi este clar acum că este în interesul Marii Britanii ca un nou prim-ministru să coordoneze aceste eforturi. Anunț astăzi că voi demisiona din funcția de lider al Partidului Conservator pe 7 iunie. Am stabilit cu președintele consiliului de conducere al partidului ca procedura pentru desemnarea noului lider al formațiunii să înceapă săptămâna următoare", a precizat Theresa May.

„Regret foarte mult că nu am reușit să realizez Brexit. Succesorul meu va trebui să ajungă la ajungă la un consens. Consensul va fi posibil dacă ambele părți implicate în dezbatere vor fi capabile de compromisuri. Știu că Partidul Conservator se poate înnoi în anii care urmează. Știu că putem realiza ieșirea din Uniunea Europeană. Sunt mândră de progresele pe care le-am obținut în ultimii ani. Am ajutat mai mulți oameni ca niciodată să aibă locuri de muncă", a subliniat Theresa May.