ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Tim Cook, CEO-ul Apple, a devenit în urmă cu patru ani primul șef al unei companii majore care a anunțat în mod public că este homosexual. Acum, antreprenorul american spune că este fericit atât în legătură cu sexualitatea lui, cât și cu decizia de a face acea dezvăluire despre orientarea sa sexuală, informează cnn.com.

„Sunt foarte mândru de asta”, a declarat Tim Cook într-un interviu acordat jurnalistei Christiane Amanpour, miercuri, într-o emisiune difuzată de posturile CNN International și PBS.
 
„Faptul că sunt gay este cel mai mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu”, a mai spus CEO-ul companiei Apple.

Tim Cook a anunțat public că este gay pe 30 octombrie 2014. Zvonuri despre orientarea lui sexuală circulau de multă vreme, însă el nu le confirmase sau infirmase în mod public.

"Am decis să fac acel anunț public deoarece începusem să primesc scrisori de la copii care citeau online că sunt gay”, i-a dezvăluit el jurnalistei Christiane Amanpour.

Comentariile lui Cook despre Dumnezeu și orientarea sa sexuală au declanșat dezbateri pe social media. Dacă unii au apreciat comentariul său, alții au criticat legătura pe care acesta a făcut-o între homosexualitate și Dumnezeu.

„Îmi plac Tim Cook și Apple, dar acesta este un comentariu stupid", a scris Holly Elizabeth pe pagina de Facebook a CNN International. „Dumnezeu nu te-a făcut gay. A fost o alegere personală”.

O altă persoană, Marcia N. Smith, a scris: „Mă întreb despre care Dumnezeu vorbește, pentru că nu este Dumnezeul din Biblie”.