ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele elen Prokopis Pavlopoulos a semnat un decret de naturalizare onorifică a actorului american Tom Hanks, considerat „un iubitor al Greciei”, a anunțat vineri agenția de presă ANA, citată de AFP.

Actorul american este căsătorit din 1988 cu Rita Wilson, actriță, cântăreață și producătoare de origine greacă. Pentru a se cununa religios cu ea, Tom Hanks s-a botezat ortodox. Cei doi sunt împreună și astăzi, iar secretul căsniciei lor este, așa cum mărturisea actorul, Hristos. De altfel, sunt deja cunoscute imaginile postate pe rețele de socializare cu cei doi participând fie la Slujba de Înviere, fie la alte slujbe ținute de Biserica Ortodoxă de peste Ocean.
 
Rita Wilson a produs filmul „My Big Fat Greek Wedding” (2002), o comedie care prezintă o familie de imigranți greci stabiliți într-o suburbie a metropolei Chicago, foarte atașați de originile și tradițiile lor. Tom Hanks și Rita Wilson dețin o casă de vacanță pe insula elenă Antiparos, unde își petrec în fiecare an concediul de vară, și distribuie adeseori pe rețelele de socializare fotografii realizate în timpul vizitelor pe care le efectuează în diverse destinații exotice din Grecia.
 
În vârstă de 63 de ani, Hanks este unul dintre starurile cele mai bine plătite de la Hollywood. El a câștigat de două ori premiul Oscar la categoria „cel mai bun actor în rol principal” grație interpretărilor sale din filmele „Philadelphia” (1993) și „Forrest Gump” (1994).

În 2015, Tom Hanks a primit ordinul național Legiunea de Onoare în rang de cavaler din partea președintelui francez Francois Hollande, iar președintele american Barack Obama i-a înmânat în același an Medalia Prezidențială a Libertății, cea mai înaltă distincție civilă atribuită în Statele Unite.