ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Indiferent de răspuns, jurnaliştii de la B92 Serbia au realizat un top 5 al celor mai greu de invadat ţări.

5. Elveţia

Prezenţă surprinzătoare a ţării cantoanelor, dacă ţinem cont de faptul că Elveţia a fost şi este o ţară neutră. Cu toate acestea, Elveţia beneficiază de un relief preponderent muntos, care îngreunează orice fel de invazie. Încă din secolul XIX, Elveţia a realizat un plan de apărare a ţării, intitulat "Fortăreaţa naţională", dar nu a fost nevoită să-l folosească.

Printre măsurile ce urmau a fi luate în caz de invazie se numără aruncarea în aer podurilor, drumurilor, a întregii infrastructuri, ba chiar şi a unor munţi. În aceste condiţii, dacă cineva s-ar încumeta să invadeze această ţară, i-ar fi foarte greu să circule. Mai mult, elveţienii au construit nişte buncăre şi tunele în munţi care pot găzdui trupe de nivelul diviziei.

Deşi Elveţia are doar 150.000 de soldaţi activi, dacă ar avea loc o invazie, aproape patru milioane de oameni sunt gata de luptă şi ar fi imediat pregătiţi de mobilizare. Alte trei milioane ar avea nevoie doar de un scurt stagiu militar. Mai pe scurt, în caz de invazie, toată ţara ar pune mâna pe arme şi ar fi mobilizată în foarte scurt timp.

4. Noua Zeelandă

Această ţară este situată la aproape 1600 de kilometri de cel mai apropiat ţărm, Australia. În aceste condiţii, logistica necesară pentru o invazie ar fi atât de vastă şi de costisitoare, încât o invazie ar deveni neproductivă. 

3.Australia

Australia se află în aceeaşi situaţie cu Noua Zeelandă. Totuşi, o diferenţă majoră în favoarea "cangurilor" ar fi că ţara beneficiază de o suprafaţă imensă, ceea ce ar supune trupele invadatoare la un efort extenuant. Mai mult, în timpul verii se înregistrează temperaturi foarte mari, care adeseori ating 50 de grade Celsius.

2. Islanda 

Din cauza inacesibilităţii, Islanda este aproape unică în lume. Pe lângă faptul că este localizată în mijlocul Atlanticului de Nord, Islanda nici nu are un port suficient de mare în care trupele invadatoare să poată debarca. Ca şi cum acestea n-ar fi de ajuns, odată ajunşi pe ţărm, invadatorii ar descoperi un relief dominat de munţi, vulcani şi gheţari, foarte uşor de apărat.

1. Rusia

Aşa cum istoria a demonstrat, Rusia este o fortăreaţă naturală. Dimensiunile gigantice ale teritoriului rus fac necesare eforturi logistice imense pentru a încerca invadarea acestei ţări. Mai mult, clima din Rusia este una groaznică: veri fierbinţi şi ierni geroase. Relieful este şi el neprietenos: munţi, păduri dense, mlaştini uriaşe, râuri mari, dar şi câmpii pustii.

Ruşii înşişi sunt un popor războinic, care, aşa cum a demonstrat al doilea război mondial, nu se lasă uşor învins.