Germanii au început să reacţioneze faţă de folosirea cipurilor în cărţile de identitate, precum şi faţă de programul de spionaj electronic al NSA, realizat în complicitatea serviciilor secrete ale Germaniei, informează Washington Post, conform Cuvântul Ortodox.

Astfel, vânzările la clasicile maşini de scris au explodat, probabil pentru evitarea folosirii corespondenţei electronice.

Un alt incident îl are drept protagniste pe un tânăr de 29 de ani, care a fost arestat la Aeroportul din Frankfurt după ce autorităţile au constatat că cipul din cartea de identitate fusese distrus prin introducerea documentului în cuptorul cu microunde.

Conform poliţiei, tânărul a recurs la acest gest din cauza îngrijorărilor legate de posibila violare a vieţii sale private din cauza microcipului încorporat, din 2010, în actele de identitate.

Distrugerea microcipurilor nu este, însă, un lucru izolat. Pe internet există chiar mai multe videouri şi tutoriale care arată cum se pot distruge, prin diverse metode, microcipurile din actul de identitate.

Autorităţile erau la curent cu reticenţele populaţiei, un document oficial pe această temă arătând că ar trebui să treacă cel puţin zece ani până când societatea se va obişnui cu noile acte de identitate. În orice caz, microcipul nu este folosit în mod activ de majoritatea populaţiei, deşi ar putea servi la completarea mai rapidă a unor formulare electronice.

Într-un sondaj realizat în 2014, aproape 40% dintre germani au declarat că digitalizarea crescândă a societăţii şi rolul serviciilor secrete sunt o ameninţare.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.