ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul strateg al Casei Albe, Steve Bannon, a declarat că este „absolut" pe cale să meargă la război împotriva „establishment-ului republican" din cauza lipsei de sprijin pentru președintele american Donald Trump, relatează dpa.

Într-un interviu difuzat în cadrul emisiunii „60 Minutes" pe CBS, Bannon i-a nominalizat în acest sens pe liderul majorității republicane din Senat, Mitch McConnell, și pe președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, cărora le reproșează „încercarea de a anula alegerile din 2016" și dorința de a stopa „agenda populistă și economic naționalistă" a lui Trump.

„Este foarte evident... este evident așa cum după noapte urmează ziua", a spus Bannon, adăugând că establishment-ul republican trebuia să fie "atenționat".

„La ora actuală, nu există nicio responsabilitate ... ei nu sprijină programul președintelui", a declarat Bannon. „Aceasta nu mai este un secret la Capitoliu (sediul Congresului SUA). Toată lumea în oraș știe acest lucru", a insistat el.

În opinia sa, McConnell nu a fost de acord de la început cu promisiunea făcută în campanie de Trump de a „asana mlaștina".

Bannon a revenit la vechiul său loc de muncă la conducerea site-ului web de dreapta Breitbart după ce a fost îndepărtat de la Casa Albă luna trecută, dar a declarat că va continua „să se bată pentru Trump".