ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Baronul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat la șase luni după evadarea sa spectaculoasă printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate, a anunțat vineri președintele mexican, Enrique Pena Nieto, citat de AFP. 

"Misiune îndeplinită: l-am prins. Vreau să îi anunț pe mexicani că Joaquin Guzman Loera a fost arestat", a scris Enrique Pena Nieto pe contul său de Twitter. Un purtător de cuvânt al președinției Mexicului a confirmat autenticitatea acestui mesaj.  
 
Trădat de propria vanitate! A titrat presa din Mexic, după ce procurorul general al țării a explicat că El Chapo Guzman a fost prins din cauza erorilor pe care le-a comis. Baronul drogurilor dorea să se facă un film despre viața sa, așa că a luat legătura cu mai mulți actori și producători. Aceste greșeli l-au adus direct în brațele poliției, a spus Arely Gomez, procurorul general intr-o conferință de presă. 
 
Recent, Marina mexicană a derulat mai multe operațiuni în statele Sinaloa și Durango (nord-vest) pentru a încerca să îl prindă pe fugarul în vârstă de 58 de ani după evadarea sa la 11 iulie. 

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcție, unde o motocicletă pusă pe șine servea pentru a căra pământul și a transporta materiale. 

"El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews