Un judecător britanic a decis să permită părinților adoptivi ai unui copil de doar trei ani să îl lase să își schimbe genul, scrie Daily Mail.

Cei doi părinți, numiți de presa britanică cu inițialele TP și CP, aveau deja un copil biologic catre acum are 13 ani, dar care, la doar șapte ani, și-a schimbat genul, trecând de la băiat la fată.

Părinții au declarat că au sprijinit tranziția copilului lor de șapte ani, mergând achiar până la a schimba statutul juridic la cel al unei fete, inclusiv prin comandarea unui nou pașaport care să corespundă noii identități a copilului.

În cazul copilului luat în plasament, micuțul, care încă nu împlinise patru ani ani a fost trimis la școală, iar părinții l-au îmbrăcat în uniformă de fete, în ciuda faptului că școala le-a cerut în mod special să nu facă asta.

O anchetă a serviciilor sociale fost declanșată după ce au apărut îngrijorări că părinții „încurajau activ” copiii să-și schimbe genul și i-ar fi manipulat pe micuți în acest sens.

Ancheta a scos la iveală faptul  că și un al treilea copil, pe care aceștia l-au avut în trecut în plasament, fusese încurajat de cei doi adulți să experimenteze „probleme de gen”.


Cu toate acestea, judecătorul care a pronunțat hotărârea a afirmat că „dovezile din aproape toate sursele arată cum copiii prosperă în îngrijirea lui CP și TP,  oferind dovezi temeinice că aceștia sunt părinți buni”.


În prezent, există dezbateri serioase legate de modul în care presiunea socială poate influența așa numita „disforie de gen” și sentimentele de transgenderism la copii.

În august 2018, Brown University din Statele Unite a publicat un studiu, pe care, însă, ulterior, l-a șters, în care sugera că presiunile societății reprezintă o explicație pentru „efectele cluster” în care mai multe grupuri de copii dintr-un grup de prieteni sau de familie suferă toate, în același timp, probleme de identitate de gen, iar social media și YouTube ar putea juca un rol în asta.

Documentul, cu toate copiile sale, a fost însă șters în urma  reclamațiilor activiștilor transgender.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews