ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie creștină care a murit  în timp  ce încerca să oprească demolarea unei biserici creștine din China, punându-se în fața budozerului, a devenit un simbol al luptei împotriva persecuțiilor autorităților comuniste de la Beijing, amintind de drama din Piața TiananMen, din 1989.

Femeia, identificată de activiștii creștini drept Ding Cuimei, a încercat să stopeze demolarea unei biserici, in provincia Hena din orașul Zhumadian.  Exact ca bărbatul care, în 1989, in timpul revoltei anti comuniste din Beijing, se așezase în fața tancurilor, în Piața Tiananmen, Dind Cuimei s-a pus în fața buldozerului care urma să pună la pământ lăcașul creștin. Femeia a fost pur și simplu împinsă într-un șanț, fiind îngropată de vie sub ruinele bisericii pe care dorise să s-o salveze de la demolare, relatează Foxnews.
 
"Îngropați-i de vii pentru mine!", ar fi strigat unul dintre oamnenii chemați să demoleze biserica, conform China Aid, o organizatie non profit pentru drepturile religioase din statul comunist.

În cea mai populată țară din lume, ONG-urile pentru drepturile omului acuză guvernul că persecută minoritățile religioase. Mai mult de 2000 de cruci au fost îndepărtate din biserici ca parte a unei campanii guvernamentale de a reglementa „cultele religioase excesive”.

Puțin peste 5% din populația de 1,4 miliarde de oameni a Chinei este de confesiune creștină. Răspândirea fără precedent a creștinismului, în toată țara, pune liderii comuniști în dificultate. Pe de-o parte, oficialii chinezi sunt conștienți că bisericile pot oferi servicii de ajutor social pe care guvernul nu le poate asigura, în timp ce contribuie la inversarea crizei morale care a cuprins locuitorii, mulți dintre ei renunțând la respectarea doctrinelor comuniste în favoarea câștigurilor materiale.