ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE Cel mai recent bilanț al autorităților din Turcia menționează 41 de morți și 239 de răniți, dintre care 13 sunt în stare critică. De asemenea, dintre persoanele decedate, 23 erau cetățeni turci și 13 erau cetățeni străini.

ACTUALIZARE Victor Ponta, care urma să părăsească Istanbulul marți seară, cu o cursă aeriană, a declarat pentru Agerpres că a părăsit aeroportul Ataturk, unde a avut loc atentatul. Fostul premier se află la Istanbul și avea o cursă spre București la miezul nopții: "Eu am fost mai norocos decât alți români în sensul în care eram în mașină aproape de intrarea la aeroport. Ne-au întors din drum și am plecat".

Majoritatea victimelor sunt cetățeni turci, dar printre ei se află și străini, a afirmat miercuri un oficial turc, potrivit Reuters. 

Atentatul de la Istanbul ar fi fost comis de gruparea Stat Islamic, potrivit poliției turce.

ACTUALIZARE  În atentatul comis la aeroportul internațional din Istanbul au murit 38 de persoane și cel puțin 120 au fost rănite, a informat miercuri dimineața televiziunea publică turcă TRT, citată de EFE. Între morți sunt cinci polițiști locali și un cetățean rus. Potrivit Agerpres, au fost trei explozii și trei kamikaze. Autoritățile au impus un embargo asupra mass-media referitor la imaginile legate de atentat.

Unul dintre atacatori a deschis focul la întâmplare în interiorul terminalului, cu puțin timp înainte se se producă trei explozii, a povestit un martor ocular.

"Am sosit la terminalul de plecări internaționale și l-am văzut pe individ trăgând la întâmplare. Împușca pe oricine se afla în fața lui. Era îmbrăcat în negru. Nu avea mască pe față. Mă aflam la 50 de metri în spatele lui", a spus Paul Roos, 77 de ani, un turist sud-african care dorea să se întoarcă la Cape Town cu soția. 

Ministerul turc de Interne a organizat un centru de criză pentru urmărirea situației, s-au anulat toate zborurile, iar aeroportul a fost închis până la ora 8.00 (6.00 GMT) a zilei de miercuri. Autoritățile au impus un embargo asupra mass-media referitor la imaginile legate de atentat.

ACTUALIZARE Toate zborurile au fost suspendate la aeroportul internațional Ataturk din Istanbul.Pe aeroportul din Turcia se află și mai mulți români, în jur de 100, care ar fi blocați în zona terminalului Plecări, potrivit Realitatea TV.

ACTUALIZARE Ministerul Justiției din Turcia anunță cel puțin zece morți și 60 de răniți în urma acestui presupus atac terorist, nerevendicat încă. Doi suspecți s-au aruncat în aer la aeroportul Ataturk din Istanbul, în fața punctelor de control de la terminalul Plecări, după ce poliția deschisese focul asupra lor, potrivit unui oficial turc.

ACTUALIZARE Oficialii turci merg, pentru început, pe varianta unui atac de tip kamikaze, cu doi atentatori care s-ar fi detonat înainte să treacă prin filtrele de securitate. 

La această oră, bilanțul exploziilor indică 1 mort și 40 de răniți. Incidentele ar fi avut loc la Terminalul Plecări al aeroportului Ataturk.

Două explozii și mai multe focuri de armă s-au auzit, cu puțin timp în urmă, în aeroportul Ataturk din Istanbul, potrivit Euronews, care citează presa turcă.

În imaginile difuzate de CNN în limba turcă, se observă mai multe ambulanțe care se deplasează la locul exploziilor, precum și taxiuri care transportă răniții la spital.

Pe lângă explozii, mai multe focuri de armă ar fi fost trase dintr-o mașină parcată în apropierea aeroportului Ataturk.