ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei școli elementare de lângă orașul german München, statul Bavaria, au decis amenajarea unor toalete pentru „al treilea gen”, destinate copiilor care nu se identifică nici băiat, nici fată, scrie breitbart.com.

Potrivit unor publicații germane locale, citate de FAZ,  copiii din această categorie vor putea alege să meargă la toaleta băieților, a fetelor sau la cea destinată celui de-al treilea gen.

Propunerea amenajării unor astfel de toalete a venit din partea municipalității, la sfatul unui consilier, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Inițiativa celor trei școli vine, de asemenea, la doar o lună după ce parlamentul german a aprobat includerea celui de-al treilea gen în pașapoarte și în alte documente guvernamentale, în urma unei hotărâri judecătorești care a permis guvernului opțiunea de a elimina complet genul din documentele oficiale.

În 2017, Curtea Constituțională germană a decis că toate personale au dreptul de a avea un gen asociat, după ce un test efectuat pe o persoană înregistrată ca femeie a demonstrat că nu poate fi asociată niciunui gen. 

Germania nu este singura țară care susține includerea unui al treilea gen în documente. În mai 2018, o instanță olandeză a decis că parlamentarii trebuie să recunoască necesitatea unei astfel de opțiuni și că se impune o nouă legislație.

Canada, unul dintre liderii mondiali ai promovării identității de gen „progresive”, a introdus opțiunea de „x” pe pașapoartele canadiene în 2017 pentru a sprijini ”agenda egalității de gen, diversitatea și incluziunea”.