ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie (TPIY) l-a declarat joi la Haga pe fostul lider politic al sârbilor bosniaci Radovan Karadzici vinovat de crime împotriva umanității comise în mai multe municipalități din Bosnia, printre care omoruri și persecuții, acesta fiind unul din cele două capete de acuzare principale împotriva sa, relatează Reuters. Karadzici a fost condamnat la 40 de ani de închisoare.

Pe de altă parte, judecătorii ONU l-au achitat pentru o acuzație de genocid, precizând că nu au suficiente probe. Președintele completului de judecată, judecătorul O-Gon Kwon, a susținut că au fost comise numeroase crime de către forțele sârbo-bosniace împotriva bosniacilor musulmani și a croaților bosniaci în mai multe municipalități din Bosnia, dar că acestea nu echivalează cu un genocid.

Judecătorii nu și-au anunțat încă decizia privind acuzația de genocid în legătură cu masacrul din 1995 de la Srebrenica, potrivit Agerpres.