ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a reglementat vineri utilizarea trotinetelor electrice și a dispozitivelor similare, însă a interzis conducerea acestora pe căile pietonale, autostrăzi și drumuri rurale, informează DPA, citată de Agerpres. Noul regulament intră în vigoare sâmbătă.

Prezența acestor mijloace de deplasare pe străzile din Franța a crescut simțitor în ultima perioadă, deși utilizarea lor nu fusese reglementată prin lege. 

Un decret publicat vineri le definește ca „dispozitive motorizate personale de deplasare” și limitează viteza maximă permisă la 25 km/h. Utilizarea lor este permisă numai pe pistele de biciclete și pe arterele unde limita maximă de viteză este de 50 km/h sau mai puțin. Vârsta minimă începând de la care o persoană le poate conduce este de 12 ani.

Autoritățile municipale din Paris au interzis deja utilizarea sau parcarea trotinetelor electrice și a dispozitivelor similare pe căile pietonale.

Folosirea trotinetelor electrice a fost un subiect controversat și în Germania, unde a fost reglementată în luna iunie.

Poliția din Berlin a anunțat în septembrie că numai în primele trei luni de la legalizarea trotinetelor electrice au fost înregistrate 74 de accidente implicând astfel de dispozitive. Polițiștii germani au demarat 87 de anchete, dintre care 65 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.