ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a lansat un atac dur la adresa rivalei sale, Hillary Clinton, amintind de infidelitatea soțului ei, Bill Clinton și de impeachment-ul prin care a trecut fostul președinte democrat ca urmare a scandalului Lewinsky. 

Candidatul republican și-a acuzat rivala de complicitate în ce privește infidelitățile conjugale ale soțului său Bill Clinton. "Este căsătorită cu un bărbat care a fost cel mai rău agresor al femeilor din istoria politicii. Ea este căsătorită cu un bărbat care a făcut să sufere multe femei și chiar și Hillary a făcut rău multor femei'', a afirmat sâmbătă magnatul american, în statul Washington. Magnatul imobiliar a lansat acuzații similare la o întrunire electorală vineri seara în statul vecin Oregon. Hillary Clinton ''a fost o complice extrem de rea'' în legăturile extramaritale ale lui Bill, a insistat Trump. Astfel de afirmații vizând-o pe Hillary ''fac parte din joc'' din momentul în care cuplul Clinton se afișează împreună în campanie, a justificat miliardarul într-un interviu difuzat duminică de ABC, citat de Agerpres. 
 
Relația lui Bill Clinton cu Monica Lewinsky, o stagiară de la Casa Albă pe vremea când el era președinte, a avut un impact uriaș asupra familiei. După ce primele zvonuri privind această relație au apărut în presă, întreaga țară și nu numai au urmărit cu o atenție deosebită scandalul. Relația, care a implicat și partide de sex oral în Biroul Oval, a început în noiembrie 1995, la cinci luni după ce Monica a început să lucreze ca internă, și a durat până în 1997. Informațiile au ieșit la lumină însă în 1998, iar de atunci președintele Bill Clinton a fost presat să facă declarații despre acest subiect.
A fost însă deschisă o anchetă, iar astfel Bill Clinton a devenit primul președinte în exercițiu care a depus mărturie în fața unui juriu. După ce a negat de mai multe ori că a avut o relație cu Monica Lewinsky, președintele a fost nevoit să recunoască, după trei luni, faptele sale, spunând că a avut o "relație neadecvată" cu stagiara de la Casa Albă.

AFP comentează că noile atacuri arată strategia adoptată de către Donald Trump pentru a recâștiga un electorat feminin neîncrezător în declarațiile sale misogine repetate: de a-i pune pe același plan pe Bill și Hillary și de a o face pe ea insensibilă la suferințele femeilor.