ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rețeaua teroristă Stat Islamic nu ar exista dacă Statele Unite ar fi menținut controlul asupra zăcămintelor de petrol din Irak, afirmă noul președinte american, Donald Trump, citat de ABC News și de CNN.

„Trebuia să fi păstrat petrolul când am decis retragerea trupelor din Irak. Și, știți, este foarte interesant: dacă noi am fi luat petrolul, nu ar exista rețeaua teroristă Stat Islamic, pentru că ei se alimentează cu petrol. Din petrol au banii", a declarat Donald Trump într-un interviu acordat postului ABC News.

„Ar fi trebuit să luăm petrolul. Nu ar exista ISIS dacă am fi luat petrolul", a subliniat noul lider al Statelor Unite.

Moderatorul ABC David Muir i-a amintit lui Donald Trump că există „critici" care susțin că preluarea de către Statele Unite a controlului asupra zăcămintelor de petrol din Irak ar fi echivalat cu un furt de la civili, deci ar fi fost o încălcare a normelor internaționale.

Însă Donald Trump, care a cerut în mai multe rânduri bombardarea sondelor de petrol din Irak pentru a împiedica organizația teroristă Stat Islamic să obțină profituri, a adăugat : „Vă vine să credeți!? Cine sunt criticii să spună acest lucru? Proști. Eu nu îi numesc critici. Îi numesc proști".