ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Principalul candidat republican la președinția Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a spus că dacă  SUA vor interzice avorturile, unele femei vor încerca să facă întrerupere de sarcină în mod ilegal, iar acest lucru trebuie pedepsit, informează The Guardian.

"Trebuie să existe o formă de pedeapsă", a afirmat el. Întrebat care ar trebui să fie pedeapsa "10 cenți amendă sau închisoare", Trump a răspuns: "Asta nu știu".

După emisiunea de la MSNBC, Trump a emis un comunicat de presă în care și-a nuanțat poziția.

"Dacă Congresul Statelor Unite ar adopta o legislație prin care avortul ar deveni ilegal și curțile federale ar valida aceste legi sau dacă unui stat i s-ar permite să interzică avortul de către legile federale, atunci doctorul și orice altă persoană care ar practica acest act ilegal ar trebui să fie responsabil în fața legii, nu femeia. Femeia este o victimă, la fel ca și viața din pântecele ei. Poziția mea e neschimbată: ca și Ronald Reagan, sunt pro-viață, cu anumite excepții", arată comunicatul.

Așa cum era de așteptat, candidata democrată Hillary Clinton a criticat poziția lui Trump, descriind-o drept "oribilă". Clinton a fost pe linie cu cea mai mare clinică de avorturi din SUA, Planned Parenthood, care a spus că "Trump incită la violență".

Un alt candidat republican, John Kasich, a spus că ar trata cu delicatețe problema, în caz că legislația ar permite interzicerea avorturilor.