ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA Donald Trump se întreabă duminică, într-o postare pe Twitter, de ce liderul nord-coreean Kim Jong-un l-ar insulta numindu-l „bătrân”, în condițiile în care el nu l-ar numi niciodată „scund și gras”

Trump a mai afirmat ironic că se străduiește atât de mult să-i fie prieten lui Kim Jong-un și că speră că va și reuși într-o zi.

„De ce Kim Jong-un m-ar insulta numindu-mă bătrân, în condițiile în care eu nu l-aș numi niciodată scund și gras? Oh, mă străduiesc atât de mult să-i fiu prieten - și poate într-o zi acest lucru se va întâmpla!”, scrie Trump duminică pe Twitter.

Reacția sa vine după ce sâmbătă Ministerul de Externe de la Phenian a criticat turneul său asiatic și declarațiile sale privind Coreea de Nord și l-a acuzat că practic a cerșit războiul nuclear.

„Remarcile nesăbuite făcute de un nebun bătrân ca Trump nu ne vor speria și nu ne vor opri. Dimpotrivă, toate acestea ne fac să fim și mai convinși că opțiunea noastră de a promova construcția economică simultan cu sporirea forței noastre nucleare este cu atât mai justificată și ne determină să intensificăm efortul de a ne întregi forța nucleară”, a anunțat Ministerul de Externe nord-coreean.

După postarea pe Twitter, Donald Trump a afirmat într-o conferință de presă la Hanoi că ar putea fi prieten cu Kim într-o zi și că ar fi „foarte, foarte drăguț”, dar nu este sigur că acest lucru se va întâmpla.

Întrebat dacă se vede prieten cu Kim, Trump a declarat: „Ar fi ciudat să se întâmple, dar e o posibilitate. Dacă s-ar întâmpla, vă pot spune că ar fi un lucru bun pentru Coreea de Nord, dar ar putea fi bine și pentru alte locuri și pentru restul lumii. Nu știu dacă se va întâmpla, dar ar fi foarte, foarte drăguț”.