ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a reacționat dur la dezvăluirea bombă din justiție despre făcătura RussiaGate ordonată personal de Hillary Clinton.

Într-o declarație pentru Fox News,Trump a declarat că RussiaGate este „unul dintre cele mai mari scandaluri politice din istorie” și că nu își va mai recăpăta „niciodată” „reputația neștirbită înapoi”.

Robby Mook, fostul director al campaniei electorale, a depus vineri mărturie în justiție că Hillary Clinton personal a fost cea care a dispus răspândirea în presă a informațiilor despre o persupusă legătură dintre Donald Trump și banca rusă Alfa Bank, deși știa că nu există nici o dovadă în sprijinul acestora.

Depoziția lui Mook a avut loc în cadrul investigației făcute de Procurorul Special John Durham în legătură cu originile scandalului fabricat RussiaGate, pentru care Trump a fost hărțuit de presă de-a lungu întregului mandat.

Fostul avocat general al FBI, James Baker, a depus și el mpărturie joi că a investigat informațiile despre o presupusă legătură dintre Trump și Alfa Bank și a descoperit că „nu era nimic adevărat”.

Într-o declarație pentru Fox News, Donald Trump a comentat cu amărăciune aceste mărturii:

„Acesta este unul dintre cele mai mari scandaluri politice din istorie. Timp de trei ani a trebuit să mă bat cu ea (Clinton) și cu toți acești pungași, și nu o să-mi mai recapăt înapoi niciodată reputația neștirbită.”

„Când îmi voi recăpăta reputația?”, a repetat Trump.

„A trebuit să mă bat cu ei. Și dacă am fi avut o conducere adevărată, în loc de oameni ca Mitch McConnell (șeful majorității Republicane din Senat), ar fi acționat. Și tipi ca Bill Barr (fostul Procuror General). Ar fi făcut ceva.”

Trump a adăugat că, din cauza resurselor judiciare și ale serviciilor de informații ocupate cu anchetarea sa, atenția acestora a fost distrasă de la „ceea ce putea fi un pericol real legat de Rusia”.

În iulie 2016, FBI a deschis o investigație în domeniul contrainformativ pentru a stabili dacă Donald Trump și membrii echipei sale de campanie lucrează în complicitate cu Rusia pentru a influența rezultatul alegerilor din noiembrie 2016.

După alegerea lui Trump, în iulie 2017, ancheta FBI, cunoscută sub numele de Crossfire Hurricane, a fost condusă de Procurorul Special Robert Mueller.

După doi ani de cercetări, în care toată presa americană și internațională l-a atacat pe Trump pentru presupusele legături cu Rusia, investiația lui Mueller s-a încheiat fără să descopere nici o dovadă.

La scurt timp după ce Mueller și-a prezentat raportul, Procurorul Special John Durham a fost numit în 2019 să efectueze o anchetă asupra falsului RussiaGate și a originilor sale.

Investigația lui Durham s-ar putea încheia cu aducerea lui Hillary Clinton în fața justiției.