ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii care sunt îngrijorați de ceea ce unii „experți” au caracterizat drept un proces de autorizare „pe repede-nainte” a vaccinului COVID-19 nu vor fi forțați să își vaccineze copiii. Așa susține  președintele Donald Trump, precizând că nu va emite un ordin prin care să impună americanilor să-și administreze un astfel de vaccin, odată ce acesta va deveni disponibil pe scară largă, scrie ZeroHedge.

Într-o emisiune la Fox News, Trump a susținut că „lucrătorii esențiali” și „persoanele în vârstă” vor avea prioritate și a subliniat că nu va impune vaccinări, deoarece „unii oameni resimt foarte puternic” această problemă”.
 
În schimb,magnatul Bill Gates insistă asupra faptului că toți cei peste 7 miliarde de oameni de pe planetă trebuie vaccinați pentru a elimina complet virusul și a reduce incidența acestuia la „zero”.

„Nu cred că aș face vreodată un vaccin obligatoriu”, a spus președintele american gazdei Stuart Varney, de la Fox. „Nu cred că aș face asta, pentru că există unii oameni care resimt foarte puternic în această situație ", a spus Trump.

Sondajele sugerează că aproximativ 50% dintre americani ar refuza să ia un vaccin COVID-19, indiferent de dezvoltator.

La fel ca OMS, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA se pregătesc să acorde prioritate anumitor comunități cu risc pentru distribuirea vaccinurilor.

Dar situația din SUA va arăta probabil foarte diferit de cea a OMS.
 
SUA și-au asigurat în mod independent sute de milioane de doze de vaccinuri de la șase companii care au vaccinuri în dezvoltare. Oficiali de rang înalt din domeniul sănătății din SUA au declarat că țara ar putea avea suficiente doze pentru a vaccina fiecare american până în primăvara anului 2021, fiind posibilă o distribuție limitată pentru grupurile prioritare chiar din acest an.

Înalți oficiali ai OMS au avertizat națiunile împotriva asigurării dozelor de vaccin pentru propriii lor cetățeni, precum au făcut-o SUA și China, ceea ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a numit ”naționalismul vaccinului”. În schimb, OMS a lansat programul COVAX pentru a garanta accesul echitabil la aprovizionarea cu doze de vaccin pentru întreaga lume.