ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La o săptămână după ce trăsese alarma că arestarea sa este iminentă, Donald Trump a declarat ziariștilor sâmbătă că procurorul districtual de Manhattan a închis dosarul.

Fostul președinte a afirmat că procurorul Alvin Bragg a fost indus în eroare de Michael Cohen.

Cohen este un fost avocat al lui Trump care a fost dat afară din Barou după ce a pledat vinovat în 2018 pentru mai multe acuzații, printre care evaziune fiscală, dezinformarea unei instituții financiare, dezinformarea Congresului și încălcarea legislației pentru finanțarea campaniei electorale.

Pe lângă problemele sale de credibilitate, săptămâna trecută a părut în spațiul public o scrisoare din 2018 în care avocatul lui Cohen arată în fața Comisiei Electorale că clientul său a folosit propriile fonduri pentru a plăti cei 130.000 de dolari destinați să cumpere tăcerea vedetei porno Stormy Daniels și că Trump nu i-a restituit acești bani.

Cohen a fost condamnat la trei ani de închisoare.

După un miting electoral care a avut loc sâmbătă seară la Waco, Texas, în avionul de întoarcere, Trump le-a spus ziariștilor:

„Cred că deja au renunțat la caz... Nu au absolut nimic (pe care să își sprijine acuzațiile). E un fals caz”

Cu câteva ore mai devreme, Trump scrisese pe platforma sa media, Truth Social:

„Vânătoarea de Vrăjitoare a Procurorului Districtual de Manhattan împotriva mea A MURIT, nici o dovadă & s-a dovedit în mod clar că nu am făcut nimic.”

Și adăugase:

„În schimb, dovezile  împotriva martorului lor „Vedetă” sunt zdrobitoare. Un avocat dat afară din barou & și Infractor condamnat, singura întrebare e dacă Biroul Procurorului îl va acționa în justiție pentru minciună & înșelăciune. Ar trebui!”

În discursul rostit la mitingul de la Waco, Trump a afirmat că „dușmanii săi sunt disperați să îl aresteze” și că„adversarii noștri au făcut tot ce au putut pentru a ne zdrobi spiritul și pentru a ne distruge voința”.

El a mai spus mulțimii că procurorul Bragg și oamenii lui îl anchetează pentru „ceva ce nu este o infracțiune, nu este un delict, nu a fost nici o relație. Nu mi-a plăcut niciodată Față de Cal. Nu putea să fie aleasa”.

Față de Cal este o poreclă a lui Stormy Daniels.

„Însă au eșuat. Au reușit doar să ne facă mai puternici. Iar bătălia finală este în 2024 și va fi una de pomină. Dacă mă aduceți înapoi la Casa Albă, domnia lor se va încheia și America va deveni din nou o națiune liberă.”

La același miting, Trump a declarat:

„Nu este o coincidență că Statul Paralel mă urmărește și mai tare de când am promis că voi pune capăt imediat Războiului din Ucraina.”