ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică va fi Zi Națională de Rugăciune în Statele Unite, pentru victimele uraganului Harvey. Așa a decretat președintele Donald Trump, vineri. În prezențamai multor pastori evanghelici și oameni care au făcut parte din echipele de salvare, Trump i- a lăudat pe toți, spunând că  „în momente grele este bine să se ceară binecuvântarea și îndrumarea lui Dumnezeu”,scrie lifesitenews.com.

De asemenea, președintele  a cerut „tuturor americanilor să ni se alăture în rugăciunea noastră pentru cei care și-au pierdut familia sau prietenii și pentru cei care suferă în aceaste momente grele”.
 
„Pe măsură ce eforturile de ajutorare și de recuperare continuă și în timp ce americanii oferă sprijin oamenilor din Texas și Louisiana, să ne amintim de cuvintele Scripturii:  „Dumnezeu este refugiul și puterea noastră în vreme de necaz". Melania și cu mine suntem recunoscători tuturor care își dedică timp, efort și resurse pentru eforturile de recuperare și reconstruire. Invităm toți americanii să ni se alăture pe măsură ce continuăm să ne rugăm pentru cei care și-au pierdut familia sau prietenii și pentru cei care suferă în această perioadă”, spune președintele în mesajul său.

Trump va veni în sprijinul celor afectați de uraganul Harvey și financiar. Casa Albă  a anunțat că președintele va face o donație personală de 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare a sinistraților. Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe,  a declarat că nu s-a stabilit deocamdată ce organizație va beneficia de această donație. Este la fel de neclar și dacă donația va veni din contul bancar al lui Trump, de la cel al fundației sale sau de la Trump Organization, a spus Sanders, care a insistat totuși că donația este „personală”.

„Sunt fericită să vă anunț că (Trump) vrea să se alăture eforturilor pe care le fac mulți oameni în întreaga țară și promite 1 milion de dolari din banii proprii pentru fondul” de ajutorare a sinistraților, a declarat Sanders ziariștilor, într-un briefing de presă la Casa Albă.

Uraganul Harvey — printre cele mai grave care au lovit SUA, din punctul de vedere al daunelor — a obligat un milion de american să își părăsească locuințele. Este posibil ca numărul morților să ajungă la 50. Houston, cel mai mare oraș din statul Texas și al cincilea din SUA, este în continuare paralizat de inundații. În Beaumont, 120.000 de locuitori au rămas fără apă potabilă. La uzina chimică Arkema, la est de Houston, incendiul declanșat joi a fost stins vineri, dar pericolul persistă.