ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a anunțat miercuri pe Twitter că-l va numi director al FBI pe avocatul Christopher Wray, transmit agențiile internaționale de presă.

„Îl voi nominaliza ca director la FBI pe Christopher A. Wray, un om cu o reputație remarcabilă. Vor urma detalii", a scris Trump.

Christopher Wray a fost asistent al procurorului general în timpul președinției lui George W. Bush, iar în prezent el lucrează în mediul privat.

Numirea sa este anunțată cu o zi înaintea audierii în Senatul SUA a fostului director al FBI, James Comey, demis de Trump pe 9 mai, fapt care a iscat un scandal legat de investigațiile FBI-ului în legăturile campaniei republicane cu Rusia.

Într-o scrisoare trimisă foștilor subordonați, James Comey a arătat că președintele îl poate demite pe directorul FBI pentru orice motiv sau chiar fără motiv. El nu a dorit să comenteze modul în care a fost îndepărtat din funcție, dar a spus că ar lua aceleași decizii. 

„Este ceva teribil. Mi se face greață să mă gândesc că cineva ar fi putut să aibă un anumit impact asupra alegerilor. Dar, să fiu sincer, nu mi-ar fi schimbat decizia. Oricine nu este de acord cu mine trebuie să se întoarcă în timp, pe 28 octombrie, și să-mi spună ce ar fi făcut. Ar fi vorbit sau ar fi ascuns adevărul?", a subliniat Comey. 

Întrebat de ce l-a demis pe directorul FBI, președintele Donald Trump a fost tranșant: "Pentru că nu făcea o treaba bună, e simplu. Nu făcea o treaba bună".