ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce se confruntă cu o criză a imigranților fără precedent, municipalitatea New Yorkului intenționează să dărâme statuile Părinților Fondatori ai SUA, inclusiv pe a lui George Washington.

Potrivit unei propuneri legislative elaborate de Consiliul orașului New York, edilii „vor cere Comisiei de Design Public să dea publicității un plan pentru a îndepărta de pe proprietatea municipalității operele de artă care înfățișează o persoană care a deținute sclavi sau a beneficiat direct de pe urma sclaviei sau care a participat la crime sistematice împotriva băștinașilor sau la alte crime împotriva umanității”.

Potrivit criteriilor de mai sus, statuile Părinților Fondatori ai Statelor Unite riscă să fie demolate, inclusiv faimoasul monument al lui George Washington din Union Square Park.

Sunt vizate și statuile altor mari personaje din istoria Americii, precum Cristofor Columb.

Propunerea Consiliului New York City mai prevede ca, în cazul în care Comisia de Design Public este mizericordioasă și nu dorește demolarea unei statui, atunci i se cere să „introducă în plan măsura de a instala o placă explicativă alături de opera de artă”.

De asemenea, propunerea legislativă a Consiliului „cere Departamentului Transporturilor să se consulte cu Departamentul Educației și să instaleze plăcuțe pe trotuare sau alte spații publice adiacente școlilor care poartă numele unei persoane care corespunde criteriilor”.

În plus, proiectul legislativ „cere Comisiei privind Egalitatea Rasială să pună bazele unui proces de restabilire a adevărului, de vindecare și de reconciliere în legătură cu implicarea orașului în sclavie”.

Mai mult, „directorul pentru Egalitate este responsabil cu pregătirea antirasistă a angajaților în activități sociale”.

La începutul mandatului său prezidențial, Donald Trump avertiza că extrema stângă, care începuse să dărâme statuile, va sfârși prin a-i demola pe Părinții Fondatori:

„Săptămâna aceasta, este rândul lui Robert E. Lee. Am văzut că Stonewall Jackson este dat jos. Mă întreb: săptămâna viitoare este rândul lui George Washington și săptămâna cealaltă al lui Thomas Jefferson? Trebuie să ne întrebăm: unde se va opri asta?”

Nu este departe ziua când vor dori să schimbe și numele capitalei Statelor Unite...

I-ar putea zice George Floyd.