Președintele Donald Trump a semnat joi un ordin executiv de înființare a unui nou birou în cadrul Casei Albe care să reprezinte drepturile americanilor religioși, să permită oamenilor să-și exercite liber credința și să ofere organizațiilor bazate pe credință un acces egal la finanțarea guvernamentală.

Trump a semnat ordinul în cadrul ceremoniei anuale a Zilei Naționale de Rugăciune din Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, informează CBS News.

„Rugăciunea a fost întotdeauna în centrul vieții americane. America este o națiune de oameni credincioși și împreună suntem întăriți de puterea rugăciunii”, a spus președintele. „Facem acest pas pentru că știm că în rezolvarea multor probleme și a provocărilor mari, credința este mai puternică decât guvernul și nimic nu este mai puternic decât Dumnezeu”, a adăugat Trump, scrie LifeSiteNews.

Prin semnarea acestui ordin, „organizațiile bazate pe credință și comunitatea care formează fundamentul societății noastre vor putea fi sigure că au apărători puternici în Casa Albă și în guvernul federal”, se arată într-un comunicat de presă al Casei Albe.

Nou înființatul birou de la Casa Albă va informa executivul despre modul în care se aplică în mod eficient protecția federală a libertății religioase;  de asemeneaa, se va ocupa să identifice noi modalități de a reduce restricțiile privind exercitarea liberă a religiei;  va face recomandări cu privire la modul în care organizațiile bazate pe credință și comunitate pot juca un rol în programele guvernamentale; și va consilia administrația cu privire la modul în care politicile sale pot influența programele bazate pe credință.

Noua inițiativă va fi găzduită în Biroul Executiv al Președintelui și va avea o relație zilnică cu președintele, similară cu cea a Consiliului Național de Securitate, Biroului de Management și Buget sau Consiliului Consilierilor Economici.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews