ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți avocați au părăsit echipa ce urmează să-l apere pe fostul președinte american Donald Trump în procesul de impeachment în Senat, au transmis CNN și alte media americane, potrivit AFP, transmite Agerpres.  

Cinci avocați, dintre care doi ce ar fi urmat să conducă echipa juridică a miliardarului, au renunțat să-l reprezinte din cauza dezacordurilor legate de linia de apărare, a afirmat sâmbătă CNN, citând surse anonime.

Trump dorea ca avocații săi să continue să pledeze teza unei fraude masive la alegerile prezidențiale, căreia i s-ar datora victoria democratului Joe Biden, mai degrabă decât să se concentreze pe legalitatea inculpării unui președinte care nu mai este în funcție. Dorința lui Trump arată că are toate datele acestei fraude mondiale.

Printre avocații demisionari se află Butch Bowers și Deborah Barbier, care urmau să preia conducerea echipei de apărători. „Am muncit mult, dar nu am luat încă o decizie definitivă în privința echipei noastre juridice, o vom face în curând’, a scris pe Twitter Jason Miller, consilier al lui Trump, în replică la aceste informații de presă.

Procesul lui Donald Trump pentru ‘incitare la insurecție’, după ocuparea Capitoliului la 6 ianuarie de către susținători ai săi, va începe la 9 februarie.

Însă, cu doar cinci senatori republicani dispuși să se alăture celor 50 de democrați pentru a considera că procesul trebuie să aibă loc, majoritatea de două treimi necesară pentru continuarea procedurilor, adică 67 de senatori, nu va fi probabil atinsă.