ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american amenință că va bloca activitatea executivului în cazul în care Congresul nu va modifica legile imigrației și dacă nu va aproba finanțarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Guvernul federal și-a mai suspendat activitatea de două ori anul acesta, scrie dailystar.com.

„Aș fi dispus să „închid” guvernul dacă democrații nu ne dau votul pentru securitatea frontierelor, care include Zidul! Trebuie să scăpăm de Loterie, Catch & Release etc și, în cele din urmă, să ajungem la sistemul de imigrație bazat pe MERIT Avem nevoie de oameni buni care vin în țara noastră!”, a scris Trump pe Twitter.
 
Trump dorește ca Congresul să adopte o legislație care să abordeze problemele legate de migrație. Deși republicanii, care au făcut din aceasta punctul central al campaniei electorale pentru alegerile preliminare din luna noiembrie, controlează Congresul, dezacordurile dintre moderați și conservatori au împiedicat aprobarea rapidă a legislației.

Un proiect de lege privind imigrația susținut de republicanii conservatori nu a reușit să treacă săptămâna trecută. Trump a cerut 25 de miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniței sudice a SUA cu Mexicul.

Trump a mai comentat pe Twitter că Statele Unite au cea mai proastă lege a imigrației din lume și că acest lucru trebuie schimbat. 

El militează pentru renunțarea la loteria vizelor, pe care a suspendat-o temporar și cere adoptarea unui sistem de imigrație pe bază de punctaj, ca în Canada sau Noua Zeelandă.