Președintele american amenință că va bloca activitatea executivului în cazul în care Congresul nu va modifica legile imigrației și dacă nu va aproba finanțarea zidului de la frontiera cu Mexicul. Guvernul federal și-a mai suspendat activitatea de două ori anul acesta, scrie dailystar.com.

„Aș fi dispus să „închid” guvernul dacă democrații nu ne dau votul pentru securitatea frontierelor, care include Zidul! Trebuie să scăpăm de Loterie, Catch & Release etc și, în cele din urmă, să ajungem la sistemul de imigrație bazat pe MERIT Avem nevoie de oameni buni care vin în țara noastră!”, a scris Trump pe Twitter.
 
Trump dorește ca Congresul să adopte o legislație care să abordeze problemele legate de migrație. Deși republicanii, care au făcut din aceasta punctul central al campaniei electorale pentru alegerile preliminare din luna noiembrie, controlează Congresul, dezacordurile dintre moderați și conservatori au împiedicat aprobarea rapidă a legislației.

Un proiect de lege privind imigrația susținut de republicanii conservatori nu a reușit să treacă săptămâna trecută. Trump a cerut 25 de miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniței sudice a SUA cu Mexicul.

Trump a mai comentat pe Twitter că Statele Unite au cea mai proastă lege a imigrației din lume și că acest lucru trebuie schimbat. 

El militează pentru renunțarea la loteria vizelor, pe care a suspendat-o temporar și cere adoptarea unui sistem de imigrație pe bază de punctaj, ca în Canada sau Noua Zeelandă.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews