Donald Trump amenință să părăsească Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pe care o critică în mod deschis, deoarece, apreciază el, ar acorda un tratament favorabil Chinei, în detrimentul Statelor Unite.

”Noi vom pleca dacă va trebui”, a declarat președintele american în fața angajaților unei fabrici chimice aparținând societății Shell, în Pennsylvania.

”Știm că ne zăpăcesc de ani și asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a spus răspicat miliardarul republican.

Acesta nu este prima oară când președintele american amenință să părăsească organizația internațională, pe care o cataloga, în campania sa electorală, drept ”caducă”, potrivit news.ro.
 
Administrația Trump reproșează de mult timp OMC și unor dintre membrii acesteia ca China faptul că abuzează de acest statut de țări în curs de dezvoltare, ce permite, între altele, amânarea aplicării anumitor acorduri sau protejarea anumitor sectoare, fără să se expună furiei membrilor organizațiilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews