ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump amenință să părăsească Organizația Mondială a Comerțului (OMC), pe care o critică în mod deschis, deoarece, apreciază el, ar acorda un tratament favorabil Chinei, în detrimentul Statelor Unite.

”Noi vom pleca dacă va trebui”, a declarat președintele american în fața angajaților unei fabrici chimice aparținând societății Shell, în Pennsylvania.

”Știm că ne zăpăcesc de ani și asta nu se va mai întâmpla niciodată”, a spus răspicat miliardarul republican.

Acesta nu este prima oară când președintele american amenință să părăsească organizația internațională, pe care o cataloga, în campania sa electorală, drept ”caducă”, potrivit news.ro.
 
Administrația Trump reproșează de mult timp OMC și unor dintre membrii acesteia ca China faptul că abuzează de acest statut de țări în curs de dezvoltare, ce permite, între altele, amânarea aplicării anumitor acorduri sau protejarea anumitor sectoare, fără să se expună furiei membrilor organizațiilor.