ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump reia la problema imigrației și o face atacând, pe de-o parte, opoziția democraților, iar, pe de altă parte, lipsa de cooperare din partea Mexicului.

Trump a avertizat de asemenea că „țara noastră este furată” de imigranții fără acte, cerând Senatului să promoveze legi mai stricte privind imigrația, potrivit politico.com.

În același timp, liderul american a acuzat Mexicul „că face prea puțin, dacă nu chiar DELOC”, pentru a opri imigranții din America Latină care încearcă să treacă ilegal frontiera comună pentru a ajunge spre Statele Unite.  De asemenea, Trump a amenițat că SUA se vor retrage din pactul comercial NAFTA dacă Mexicul nu oprește imigranții care încearcă să pătrundă în SUA.

„Destul cu Acordul DACA”, a scris liderul american pe Twitter, referindu-se la „Deferred Action for Childhood Arrivals” , acordul inițiat de Administrația Obama prin care imigranții eligibili pentru statutul protejat trebuie să fi locuit fără întrerupere în SUA începând din 2007 și să fi intrat în SUA înainte de a împlini 16 ani. 


„Mexicul râde de legile noastre proaste în domeniul imigrației. Trebuie să oprească intrările mari de droguri și fluxul de oameni, altfel voi opri eu vaca lor de muls, NAFTA. AVEM NEVOIE DE ZID !”, a scris președintele Trump pe Twitter, făcând referire la Acordul de Liber Schimb în America de Nord între Canada, Statele Unite și Mexic. NAFTA este în vigoare din 1994.  Trump a amenințat încă din 2017 că îl va anula dacă nu se ajunge la un acord asupra unor amendamente care să reducă deficitul comercial american.