ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a anunțat, joi, planul federal al unei noi comisii privind promovarea „educației patriotice” în școlile americane. Într-un discurs rostit la Muzeul Arhivelor Naționale, Trump a anunțat că a semnat un ordin executiv, care stabilește ceea ce el a numit „Comisia din 1776”, ce are ca scop încurajarea profesorilor de a preda „miracolul istoriei americane”.
 
"Tinerii noștri vor fi învățați să iubească America cu toată inima și din tot sufletul", a declarat Trump, potrivit Breitbart.

„Singura cale către unitatea națională este prin identitatea noastră comună, ca americani”, a spus Trump în timpul evenimentului denumit „Conferința de la Casa Albă despre istoria americană”. „De aceea este atât de urgent să restabilim în cele din urmă educația patriotică în școlile noastre”.
Trump a mai precizat că National Endowment for the Humanities a acordat granturi pentru a sprijini dezvoltarea unui „curriculum pro-american” . De asemenea, Trump a semnat și un ordin executiv pentru înființarea „Grădinii Naționale a Eroilor Americani”, un parc în aer liber care va cuprinde statui ale unor figuri importante din istoria SUA.

„Revoltele ideologiilor de stânga și haosul sunt rezultatul direct al unor decenii de îndoctrinare de stânga în școlile noastre", a spus Trump, referindu-se la tulburările care au început la sfârșitul lunii mai și s-au răspândit în toată țara în numele justiției rasiale.

El a amintit și demersul său, de la începutul acestei luni, prin care agențiile federale sunt obloigate să oprească toate contractele și instruirea cu privire la „privilegiul alb” și „teoria raselor critice”.