ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump ar avea în plan ca SUA să renunțe la inițiativele în favoarea „energiei curate” pentru a susține, în schimb, producția de combustibili fosili.

Potrivit unui articol din New York Times, președintele ales al SUA urmărește să revizuiască politicile energetice și de mediu, intenționând, de asemenea, să demonteze agenda „Woke” și să elimine programele care împiedică creșterea economică a țării.

Potrivit articolului, Trump intenționează să numească un „țar al energiei” care să-l înlocuiască pe „țarul climatic” al lui Biden. Echipa lui Trump va „analiza ceea ce a făcut Biden și va răspunde cu un «nu» la aceste [măsuri]”.

Echipa de tranziție a lui Trump în domeniul energiei și mediului a pregătit deja „o serie de ordine executive și proclamații prezidențiale privind clima și energia”, potrivit articolului publicat vineri. Se relatează că măsurile includ ieșirea SUA din Acordul de la Paris, un tratat internațional privind schimbările climatice adoptat în 2015.

Remodelarea granițelor perimetrului de protecție a regiunilor Bears Ears National Monument și Grand Staircase-Escalante din sudul Utah, pentru a deschide terenuri pentru foraj și minerit este, de asemenea, pe ordinea de zi. Aria protejată a fost extinsă de președintele american Joe Biden în 2021.

Echipa lui Donald Trump este, totodată, pregătită să renunțe la așa-numitele inițiative ale lui Biden de justiție ecologică, inițiative care favorizează dezvoltarea energiei curate și reducerea poluării. Aceasta presupune, printre altele, încetarea suspendării autorizațiilor pentru noile terminale de export de gaze naturale.

Publicația a menționat că Trump intenționează să numească un „țar al energiei” pentru a-l înlocui pe „țarul climatic” al lui Biden. Obiectivul va fi eficientizarea politicilor legate de producția de petrol, gaze și cărbune pentru a stimula oferta, mai degrabă decât a limita cererea. 

Alte planuri includ relocarea unor agenții federale, printre care Agenția SUA pentru Protecția Mediului (EPA) din Washington. Anterior, Trump a susținut că astfel de departamente și agenții federale ar trebui mutate în „locuri pline de patrioți care iubesc America”. „În acest mod voi demonta statul subteran”, a spus el anul trecut într-un videoclip de campanie.

Deși angajații EPA nu sunt de acord cu această măsură, aliații lui Trump susțin că modelul de tranziție al președintelui nou ales au în vedere opusul politicilor administrației Biden, care a angajat încă din prima zi sute de funcționari care să implementeze inițiativele privind schimbările climatice.

„Avem modelul a ceea ce a făcut Biden în prima zi, în prima săptămână, în prima lună. Vom analiza ceea ce a făcut Biden și vom pune un «nu» în față”, a spus Myron Ebell, care a coordonat politicile de tranziție EPA în timpul primului mandat al lui Trump.