ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cursul întrevederii pe care a avut-o cu președintele Poloniei Andrzej Duda, Donald Trump a declarat: „Eliminarea vizelor este în curs, a fost deja aprobată. Facem acest lucru automat acum și o vom definitiva cât mai curând, pentru a fi mai ușor să se ajungă în Polonia și în Statele Unite pentru cei care doresc. Este ceva foarte, foarte important. Cred că a fost foarte important pentru președinte să rezolve acest lucru. Și a reușit. Prin multă muncă, a reușit”.

Întrebat de un jurnalist dacă într-adevăr cetățenii polonezi vor putea călători curând fără vize în SUA, Donald Trump a precizat, potrivit stenogramei prezentate de Casa Albă: „Da, foarte curând. Va trebui să rezolvăm la nivel structural. Cu alte cuvinte, trebuie să definitivăm. Dar se califică, am lucrat mult în acest sens. Se califică și vom putea rezolva acest lucru foarte rapid. Cred că în următoarele câteva luni putem rezolva. Și știu că Polonia așteaptă acest lucru. De câți ani așteptați eliminarea vizelor? De câți ani?”
 
„De 30 de ani”, a răspuns președintele Poloniei, Andrej Duda. „Treizeci de ani”, a continuat Donald Trump râzând. 
 
Ulterior, Casa Albă a anunțat că „președintele Donald Trump l-a informat pe președintele Andrej Duda că se așteaptă intrarea Poloniei în Programul de eliminare a vizelor în următoarele săptămâni”.
 
Reamintim că, luna trecută, în timpul vizitei pe care președintele Iohannis a făcut -o în SUA,  Donald Trump a spus, referindu-se la posibilitatea eliminării vizelor pentru români: „Este o chestiune la care ne gândim”.
 
Ungurii vor intra în continuare fără vize pe teritoriul SUA, în condițiile în care Administrația Trump și Guvernul Viktor Orban au convenit să prelungească regimul de intrare liberă a cetățenilor maghiar pe tărâm american, anunța zilele trecute și Peter Szijjarto, șeful diplomației maghiare, la capătul unei întrevederi cu Kevin McAleenan, secretarul interimar american pentru securitatea internă.