În cursul întrevederii pe care a avut-o cu președintele Poloniei Andrzej Duda, Donald Trump a declarat: „Eliminarea vizelor este în curs, a fost deja aprobată. Facem acest lucru automat acum și o vom definitiva cât mai curând, pentru a fi mai ușor să se ajungă în Polonia și în Statele Unite pentru cei care doresc. Este ceva foarte, foarte important. Cred că a fost foarte important pentru președinte să rezolve acest lucru. Și a reușit. Prin multă muncă, a reușit”.

Întrebat de un jurnalist dacă într-adevăr cetățenii polonezi vor putea călători curând fără vize în SUA, Donald Trump a precizat, potrivit stenogramei prezentate de Casa Albă: „Da, foarte curând. Va trebui să rezolvăm la nivel structural. Cu alte cuvinte, trebuie să definitivăm. Dar se califică, am lucrat mult în acest sens. Se califică și vom putea rezolva acest lucru foarte rapid. Cred că în următoarele câteva luni putem rezolva. Și știu că Polonia așteaptă acest lucru. De câți ani așteptați eliminarea vizelor? De câți ani?”
 
„De 30 de ani”, a răspuns președintele Poloniei, Andrej Duda. „Treizeci de ani”, a continuat Donald Trump râzând. 
 
Ulterior, Casa Albă a anunțat că „președintele Donald Trump l-a informat pe președintele Andrej Duda că se așteaptă intrarea Poloniei în Programul de eliminare a vizelor în următoarele săptămâni”.
 
Reamintim că, luna trecută, în timpul vizitei pe care președintele Iohannis a făcut -o în SUA,  Donald Trump a spus, referindu-se la posibilitatea eliminării vizelor pentru români: „Este o chestiune la care ne gândim”.
 
Ungurii vor intra în continuare fără vize pe teritoriul SUA, în condițiile în care Administrația Trump și Guvernul Viktor Orban au convenit să prelungească regimul de intrare liberă a cetățenilor maghiar pe tărâm american, anunța zilele trecute și Peter Szijjarto, șeful diplomației maghiare, la capătul unei întrevederi cu Kevin McAleenan, secretarul interimar american pentru securitatea internă.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews