ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea Supremă a Statelor Unite urmează să analizeze dacă va examina sau nu un proces care urmărește înlăturarea președintelui Joe Biden de la Casa Albă și repunerea în funcție a fostului președinte Donald Trump, transmite Newsweek.

Cazul se bazează pe afirmația că inculpații - printre care se numără membri ai Congresului, Biden, vicepreședintele Kamala Harris și fostul vicepreședinte Mike Pence - au votat pentru a certifica alegerile prezidențiale din 2020 după ce au primit o solicitare valabilă din partea a 154 de membri ai Congresului de a investiga afirmațiile nefondate de fraudă electorală în șase state.

Curtea Supremă a refuzat să ia în considerare procesul la 9 ianuarie, dar reclamantul, Raland Brunson, a depus un recurs la 23 ianuarie. Acum, instanța trebuie să se gândească din nou dacă să audieze sau nu cazul, potrivit unei actualizări de pe site-ul SCOTUS, în care se arată că procesul a fost "distribuit pentru conferință" vineri.

"Petiția a fost respinsă. Acum vom face următoarea mișcare", a scris Brunson pe Facebook după ce instanța a refuzat cazul pe 9 ianuarie, a relatat luna trecută Zach Schonfeld de la The Hill. "O petiție de reexaminare. Rezistă în fiecare dintre ei", a scris Brunson pe Facebook în urma deciziei."

Procesul lui Brunson susține că frauda electorală a făcut ca votul său pentru Trump în 2020 să fie invalidat atunci când a votat în Utah. El a ridicat cazul în instanțele inferioare, care l-au respins din lipsă de jurisdicție.

Acțiunea i-a numit pe toți cei 387 de membri ai Congresului care au votat pentru a certifica voturile electorale ale lui Biden și a cerut ca toți aceștia să fie înlăturați din funcțiile lor - împreună cu Biden și Harris - și să li se interzică să mai candideze vreodată pentru o funcție. Brunson a cerut, de asemenea, daune de peste 2 miliarde de dolari, fără taxe, potrivit The Hill.

În apelul depus la 23 ianuarie, Brunson a susținut că instanța ar trebui să acorde o nouă audiere deoarece cazul "reprezintă o operațiune secretă internă foarte puternică, care este atât de benignă încât nu se poate vedea cum a încălcat securitatea noastră națională și cum afectează securitatea națională atât a Canadei, cât și a Mexicului, și cum a făcut să circule temeri că am putea vedea în curând distrugerea proprietății împreună cu un volum mare de vărsare de sânge pe propriile noastre străzi".

Între timp, Jenna Ellis, fost consilier juridic principal al fostului președinte Donald Trump, a susținut decizia Curții Supreme de pe 9 ianuarie de a respinge audierea cazului.

"Aceasta este decizia corectă și prevăzută. Curtea Supremă nu este arbitrul modului în care un membru își face treaba. Aceasta este o problemă nejustițiabilă. Imaginați-vă dacă un viitor democrat ar căuta să înlăture membrii pentru că "nu au investigat" Trump. Acest lucru ar deschide ușa pentru continuarea înarmării", a scris ea pe Twitter la acea vreme.