ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul președinte al Americii Donald Trump a criticat joi decizia SUA de a trimite tancuri de top în Ucraina, calificând efortul de respingere a invaziei rusești drept un "război nebunesc", scrie Florin Pușcaș de la ȘtiripeSurse.

În cea mai recentă critică la adresa ajutorului acordat Ucrainei, Trump a afirmat că trimiterea tancurilor Abrams M1 echivalează cu o escaladare care ar putea duce la un război nuclear.

"ÎNTÂI vin tancurile, apoi rachetele nucleare", a scris Trump pe site-ul său de socializare. "Puneți capăt acestui război nebunesc/dement, ACUM. Atât de ușor de făcut!"

Reprezentanta Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) s-a făcut ecoul remarcilor lui Trump, numind ajutorul acordat Ucrainei un "fond de șpagă corupt", fără a detalia.

"Trebuie să nu mai finanțăm Ucraina", a scris Greene pe contul său oficial de Twitter. "Acest război trebuie să se încheie".

Afirmațiile lui Trump vin după ce Biden a declarat că SUA va livra 31 de tancuri Abrams M1 forțelor ucrainene, într-un nou angajament față de Kiev, scrie și Newsweek.

De asemenea, Germania a fost de acord să furnizeze 14 tancuri de luptă Leopard 2 de înaltă tehnologie Ucrainei și să autorizeze alte țări europene să trimită până la 88 de tancuri suplimentare, amintește ȘpS.

Marea Britanie, Polonia, Olanda și Suedia se numără printre națiunile care au trimis sau au anunțat planuri de a furniza sute de tancuri și vehicule blindate grele pentru a fortifica Ucraina, în timp ce aceasta intră într-o nouă fază a războiului și încearcă să străpungă liniile rusești înrădăcinate, mai scrie sursa citată.

FOTO-CAPTURĂ cu mesajul lui TRUMP de pe Truth Social: