ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii ar putea beneficia de medicamente mai ieftine. Asta și dacă reprezentanții Big Pharma de peste Ocean vor ține cont de ce le-a spus Donald Trump, în prima întâlnire cu ei de la învestirea sa.

Donald Trump a declarat marți, în timpul unei întâlniri cu reprezentanți ai companiilor din industria farmaceutică a SUA, că prețurile medicamentelor sunt 'astronomice' și a promis că va lua măsuri pentru diminuarea lor. Dar și pentru a accelera procesul de avizare a unor noi medicamente.
 
La puțin timp după alegerea sa, Trump afirma că aceste
companii farmaceutice „sunt responsabile de crimă, făcând referire la taxarea excesivă a autorităților pentru medicamente. 

„Ați făcut o muncă uriașă, dar hai să scădem prețurile', a spus Trump, precizând că unul dintre obiectivele sale în acest domeniu este să elimine barierele legislative care în prezent obligă multe societăți din sectorul farmaceutic să-și mute producția în alte țări pentru a fi competitive.

„Vreau să-și aducă înapoi companiile în SUA. Vreau să producă în SUA (...) Vom schimba multe reglementări”, a punctat liderul de la Casa Albă, reluând astfel o binecunoscută temă evocată în campania electorală.

Reuniunea de marti se înscrie în seria de întâlniri pe care noul președinte american le are cu reprezentanții diferitelor sectoare economice pentru a discuta cu ei despre strategiile ce vor fi urmate în fiecare domeniu.