ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a cerut Congresului să investigheze un posibil abuz de putere din partea administrației Obama înainte de alegerile prezidențiale din 2016. Președintele SUA îl acuză pe predecesorul său că ar fi cerut ascultarea telefoanelor sale de la sediul de campanie al lui Trump, care se afla în Trump Tower din New York. 

Președintele Trump  „cere ca, în cadrul anchetelor lor privind activitatea rusă, comisiile Congresului privind serviciile de informații să-și exercite autoritatea de supervizare pentru a stabili dacă au fost depășite atribuțiile de anchetă ale ramurii executive în 2016'', a indicat Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Cererea survine la o zi după ce Trump a acuzat, fără dovezi, că Obama a ordonat ascultarea telefoanelor din sediul de campanie al lui Trump, care se afla în Trump Tower din New York.
 
Barack Obama nu a ordonat niciodată ascultarea telefoanelor vreunui cetățean american, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, dezmințind, astfel, acuzațiile președintelui Trump potrivit cărora el ar fi fost ascultat de predecesorul său înaintea alegerilor, scrie BBC.