Președintele american, Donald Trump, a cerut, joi, Curții Supreme să autorizeze blocarea temporară a recrutării în armată a persoanelor transgen, relatează AFP, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, administrația SUA a argumentat că politica de deschidere față de persoanele transgen, lansată de predecesorul său democrat Barack Obama, creează "un mare risc pentru eficacitatea și puterea letală a militarilor".

Fosta administrație a prevăzut ca armata americană să înceapă să primească în rândurile ei recruți transgen de la 1 iulie 2017, termen pe care administrația Trump a decis să îl amâne pentru 1 ianuarie 2018, pentru ca în final să decidă renunțarea completă la această politică, invocând „costul medical enorm” și „perturbările” pe care le-ar presupune.

Ulterior, decizia lui Trump a fost invalidată prin mai multe hotărâri judecătorești, iar persoanele transgen s-au putut înrola în forțele armate ale SUA începând de la 1 ianuarie a.c.. 

În așteptarea unei decizii a instanței supreme, executivul i-a cerut joi acesteia să suspende de urgență hotărârile luate până acum de judecătorii federali, pentru că, în caz contrar, respectivele hotărâri "vor rămâne în vigoare cel puțin un an și poate până în 2020, or armata nu poate fi obligată să mențină atât de mult timp o politică pe care o consideră contrară intereselor țării".

Deși nu există cifre oficiale, se estimează că în armata americană sunt în prezent între 1.320 și 15.000 de persoane transgen, din totalul de 1,3 milioane de militari activi.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews