ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele american Donald Trump a recomandat Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană fără acord dacă nui se îndeplinesc condițiile negocierilor și să nu plătească factura „divorțului”, într-un interviu pentru The Sunday Times, scrie The Guardian.

Comentând situația politică a Marii Britanii,  la trei ani de la referendumul care a decis ieșirea din Uniunea Europeană a țării, președintele Trump a apreciat  că Londra a comis „o eroare” neimplicându-l pe Nigel Farage, liderul Partidului pentru Brexit, care s-a clasat în frunte la alegerile europarlamentare, în negocierile cu Bruxelles.  
 
Președintele american,  care va sosi luni la Londra, a declarat că guvernul britanic trebuie să „încheie tranzacția”. ”Dacă nu obțineți ceea ce doriți, plecați. Dacă nu obțineți un acord corect, atunci plecați fără acord”, a spus liderul american.
 
Trump a mai afirmat că, dacă el ar fi implicat, nu ar plăti angajamentul cu UE privind separarea Regatul Unit de blocul comunitar. ”Dacă aș fi în locul lor, nu aș plăti 50 de miliarde de dolari", a adăugat el, referindu-se la angajamentul luat de Regatul Unit în cadrul bugetului plurianual european în curs (2014-2020), care acoperă și perioada de tranziție prevăzută de acordul de divorț stabilit în noiembrie la Londra și Bruxelles.