Președintele american Donald Trump a recomandat Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană fără acord dacă nui se îndeplinesc condițiile negocierilor și să nu plătească factura „divorțului”, într-un interviu pentru The Sunday Times, scrie The Guardian.

Comentând situația politică a Marii Britanii,  la trei ani de la referendumul care a decis ieșirea din Uniunea Europeană a țării, președintele Trump a apreciat  că Londra a comis „o eroare” neimplicându-l pe Nigel Farage, liderul Partidului pentru Brexit, care s-a clasat în frunte la alegerile europarlamentare, în negocierile cu Bruxelles.  
 
Președintele american,  care va sosi luni la Londra, a declarat că guvernul britanic trebuie să „încheie tranzacția”. ”Dacă nu obțineți ceea ce doriți, plecați. Dacă nu obțineți un acord corect, atunci plecați fără acord”, a spus liderul american.
 
Trump a mai afirmat că, dacă el ar fi implicat, nu ar plăti angajamentul cu UE privind separarea Regatul Unit de blocul comunitar. ”Dacă aș fi în locul lor, nu aș plăti 50 de miliarde de dolari", a adăugat el, referindu-se la angajamentul luat de Regatul Unit în cadrul bugetului plurianual european în curs (2014-2020), care acoperă și perioada de tranziție prevăzută de acordul de divorț stabilit în noiembrie la Londra și Bruxelles.           


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews