ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un discurs preînregistrat, rostit, marți, la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, președintele Donald Trump a cerut organismului global să tragă la răspundere China pentru pandemia COVID-19. 
 
„La 75 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și de la fondarea Națiunilor Unite, suntem din nou angajați într-o mare luptă globală”, a spus Trump, referindu-se la bătălia împotriva „dușmanului invizibil, virusul chinezesc”. „Organizația Națiunilor Unite trebuie să facă răspunzătoare China pentru acțiunile sale", a spus președintele american.  
 
De asemenea, Trump a profitat de ocazie pentru a ataca Organizația Mondială a Sănătății, despre care a spus că,„practic este controlată de China”, susținând că organismul internațional a contribuit la dezinformare, pretinzând  că nu există dovezi ale transmiterii de la om la om.  
 
„În Statele Unite, am lansat cea mai agresivă mobilizare, începând cu cel de-al Doilea Război Mondial. Am produs rapid un număr record de ventilatoare, creând un surplus care ne-a permis să le împărțim cu prietenii și partenerii din întreaga lume. Am inițiat tratamente de salvare, reducând, din aprilie, rata mortalității cu 85%”, a continuat liderul de la Casa Albă.
„Datorită eforturilor noastre, trei vaccinuri se află în etapa finală a studiilor clinice. Le producem în masă, astfel încât să poată fi livrate imediat. Vom distribui un vaccin. Vom învinge virusul. Vom pune capăt pandemiei. Și vom intra într-o nouă eră de prosperitate, cooperare și pace fără precedent”, a mai spus Trump,

Președintele american  mai afirmat că, în momentul în care a început pandemia, China a blocat toate călătoriile pe plan intern, însă a „permis cursele externe din China, pentru a infecta lumea”.
 
„Guvernul chinez și Organizația Mondială a Sănătății, care este practic controlată de China, au declarat în mod fals că nu există dovezi ale transmiterii de la om la om. Mai târziu, au spus în mod fals că persoanele fără simptome nu vor răspândi boala. China trebuie să răspună pentru acțiunile sale", a acuzat președintele american. 
 
Donald Trump a decis, în vară, să retragă America din OMS, acuzând-o că este o „marionetă a Chinei”. După retragerea SUA din organizație, cel mai mare finanțator al OMS rămâne magnatul Bill Gates, promotor al vaccinării.