Raportul care îl exonerează pe liderul de la Casa Albă în scandalul Russiagate, care a concluzionat că nu a existat niciun amestec al Rusiei cu echipa de campanie a lui Donald Trump, l-a făcut pe președintele SUA să lanseze un nou atac la adresa presei mainstream.
 
Președintele Donald Trump a cerut, vineri, ca ziarelor New York Times și Washington Post să le fie revocate premiile Pulitzer pentru modul în care au acoperit scandalul Russiagate, potrivit politico.com.

”Este atât de amuzant că The New York Times și The Washington Post au primit un premiu Pulitzer pentru modul în care au acoperit (100% NEGATIV și FAKE!) amestecul Rusiei. Și, de fapt, nu a existat nici un amestec! Deci, fie au fost înșelătoare, fie corupte. În orice caz, premiile ar trebui să le fie luate de Comitet!”, a scris Trump pe Twitter.


Ca o ironie a sorții, în motivația prezentată de Comitetul Pulitzer în momentul acordării premiilor celor două publicații, erau evidențiate „cercetările aprofundate ale surselor” și reflectarea acestei anchete, în mass-media, în favoarea interesului public. De asemenea, Comitetul evoca modul în care anchetele Russiagate din cele două publicații au permis națiunii să cunoască „legăturile subterane dintre autoritățile ruse și echipa de campanie a lui Donald Trump”.

În ciuda faptului că raportul procurorului Mueller susține că există dovezi insuficiente pentru a-l incrimina pe președintele Trump de legturi cu Rusia sau de înaltă trădare, New York Times a ieșit să se bată cu pumnii în piept pentru marea sa realizare jurnalistică, reiterând veridicitatea fiecărui articol scris despre scandalul Russiagate: ”Suntem mândri de investigația noastră - care a obținut premiul Pulitzer - privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Fiecare articol din New York Times este adevărat”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews