ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raportul care îl exonerează pe liderul de la Casa Albă în scandalul Russiagate, care a concluzionat că nu a existat niciun amestec al Rusiei cu echipa de campanie a lui Donald Trump, l-a făcut pe președintele SUA să lanseze un nou atac la adresa presei mainstream.
 
Președintele Donald Trump a cerut, vineri, ca ziarelor New York Times și Washington Post să le fie revocate premiile Pulitzer pentru modul în care au acoperit scandalul Russiagate, potrivit politico.com.

”Este atât de amuzant că The New York Times și The Washington Post au primit un premiu Pulitzer pentru modul în care au acoperit (100% NEGATIV și FAKE!) amestecul Rusiei. Și, de fapt, nu a existat nici un amestec! Deci, fie au fost înșelătoare, fie corupte. În orice caz, premiile ar trebui să le fie luate de Comitet!”, a scris Trump pe Twitter.


Ca o ironie a sorții, în motivația prezentată de Comitetul Pulitzer în momentul acordării premiilor celor două publicații, erau evidențiate „cercetările aprofundate ale surselor” și reflectarea acestei anchete, în mass-media, în favoarea interesului public. De asemenea, Comitetul evoca modul în care anchetele Russiagate din cele două publicații au permis națiunii să cunoască „legăturile subterane dintre autoritățile ruse și echipa de campanie a lui Donald Trump”.

În ciuda faptului că raportul procurorului Mueller susține că există dovezi insuficiente pentru a-l incrimina pe președintele Trump de legturi cu Rusia sau de înaltă trădare, New York Times a ieșit să se bată cu pumnii în piept pentru marea sa realizare jurnalistică, reiterând veridicitatea fiecărui articol scris despre scandalul Russiagate: ”Suntem mândri de investigația noastră - care a obținut premiul Pulitzer - privind interferența Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016. Fiecare articol din New York Times este adevărat”.