Presedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sambata pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că este „un dezastru” și că ar trebui să demisioneze urgent, dupa ce doi tineri au fost uciși si alti trei barbati au fost raniti la Londra vineri, in mai putin de 20 de ore.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra „orasul înjunghierilor” si a afirmat ca „acesta este Londonistanul lui Khan”, o expresie menita sa descrie esecul municipalitatii londoneze de a-i gestiona pe extremistii musulmani, informeaza Reuters si AFP.

„Londra are nevoie cât mai curând posibil (ASAP) de un nou primar. Khan este un dezastru – va fi și mai rau!” a scris Trump pe Twitter.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat „dezgustat” de acest nou val de agresiuni in orasul sau devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime in capitala britanica, iar pentru anul in curs numarul acestora a ajuns la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneza, un „ratat total”, dupa ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitatia adresata presedintelui american de a efectua o vizita de stat in regat, si l-a comparat pe Donald Trump cu fascistii secolului al XX-lea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews