ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Presedintele american Donald Trump l-a criticat din nou sambata pe primarul Londrei, Sadiq Khan, afirmând că este „un dezastru” și că ar trebui să demisioneze urgent, dupa ce doi tineri au fost uciși si alti trei barbati au fost raniti la Londra vineri, in mai putin de 20 de ore.

Donald Trump a preluat o postare pe Twitter a editorialistei de dreapta Katie Hopkins, care a numit Londra „orasul înjunghierilor” si a afirmat ca „acesta este Londonistanul lui Khan”, o expresie menita sa descrie esecul municipalitatii londoneze de a-i gestiona pe extremistii musulmani, informeaza Reuters si AFP.

„Londra are nevoie cât mai curând posibil (ASAP) de un nou primar. Khan este un dezastru – va fi și mai rau!” a scris Trump pe Twitter.

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat „dezgustat” de acest nou val de agresiuni in orasul sau devenit notoriu pentru gradul de insecuritate. Anul trecut au fost consemnate 132 de crime in capitala britanica, iar pentru anul in curs numarul acestora a ajuns la 55.

Trump l-a numit recent pe Khan, un musulman de origine pakistaneza, un „ratat total”, dupa ce primarul Londrei a criticat guvernul britanic pentru invitatia adresata presedintelui american de a efectua o vizita de stat in regat, si l-a comparat pe Donald Trump cu fascistii secolului al XX-lea.