ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a anunțat marți la Casa Albă că ar putea pune capăt finanțării Organizației Mondiale a Sănătății, pe fondul crizei coronavirusului. Trump a acuzat OMS că nu a gestionat corespunzător pandemia cu Covid 19, potrivit Breitbart.

„OMS primește sume mari de bani de la SUA. M-a criticat și nu a fost de acord cu interdicția pe care am impus-o privind călătoriile în SUA și a greșit”, a spus Trump, menționând că „Organizația Mondială a Sănătății primește mai mult de la Statele Unite decât de la oricare altă țară.

„A greșit în multe privințe. Organizația a avut devreme o mulțime de informații, dar a părut să considere China centrul lumii”, a mai spus liderul SUA.

„Ar fi putut preveni cu luni de zile mai devreme asupra pandemiei. Ar fi trebuit să știe și probabil că a știut. Vom examina foarte îndeaproape situația și vom bloca trimiterea banilor către OMS”, a continuat Trump. 
 
Întrebat dacă va îngheța finanțarea către OMS în mijlocul pandemiei, Trump a răspuns:„Nu spun că o voi face. Dar o să analizăm asta ”.

Congresul SUA a aprobat pentru anul fiscal curent suma de 122 de milioane de dolari pentru finanțarea OMS.

Peste 400.000 de persoane au fost confirmate cu Covid-19 în SUA și 77.000 de oameni au murit.