Președintele SUA, Donald Trump, a stârnit o furtună în mainstream media după ce a scris pe Twitter că anumite reprezentante progresiste ale Partidului Democrat ar trebui să se întoarcă în țările de unde au venit și să repare guvernările de-acolo, înainte să dea lecții poporului american.

Mai precis, Donald Trump a scris: „E așa de interesant să vezi femei „progresiste” din Congres, care au venit din țări ale căror Guverne sunt catastrofe totale și complete, printre cele mai slabe, corupte și inepte din lume (asta dacă au avut vreodată un guvern funcțional) acum spun zgomotos și vicios poporului american, cea mai mare și mai glorioasă națiune de pe Pământ, cum ar trebui să funcționeze un Guvern. De ce nu se întorc acolo (de unde au venit) și ajută la repararea locurilor complet stricate și infestate de infracționalitate. Apoi să se întoarcă și să ne arate cum se face. Acele locuri au nevoie de voi, rău, nu puteți pleca destul de repede. Sunt sigur că Nancy Pelosi ar fi foarte fericită să găsească aranjamente de călătorie gratuite”.

Presa s-a grăbit să eticheteze aceste declarații drept „rasiste”, deși Președintele nu a menționat la cine se referă.


Mai mult ca sigur, președintele s-a referit la Ilhan Omar, care a venit în SUA din Somalia, Ayanna Pressley, Alexandria Ocasio-Cortez și Rashida Tlaib. Tlaib e născută în SUA din imigranți palestinieni, Ocasio într-o familie puerto-ricană, în timp ce Ayanna Pressley are rădăcini africane.

Intervenția lui Trump vine pe fondul unei dispute pe care cele patru o au cu șefa Partidului Democrat, Nancy Pelosi. 

Presa mainstream, de la The Guardian, la BBC și Politico, au etichetat declarațiile președintelui drept „rasiste” sau „xenofobe”.

Președintele nu s-a lăsat intimidat și le-a cerut celor patru să-și ceară scuze „de la Țara noastră, de la poporul israelian și chiar instituției prezidențiale pentru limbajul murdar folosit și lucrurile groaznice pe care le-au spus”.

 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews