ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele SUA, Donald Trump, a stârnit o furtună în mainstream media după ce a scris pe Twitter că anumite reprezentante progresiste ale Partidului Democrat ar trebui să se întoarcă în țările de unde au venit și să repare guvernările de-acolo, înainte să dea lecții poporului american.

Mai precis, Donald Trump a scris: „E așa de interesant să vezi femei „progresiste” din Congres, care au venit din țări ale căror Guverne sunt catastrofe totale și complete, printre cele mai slabe, corupte și inepte din lume (asta dacă au avut vreodată un guvern funcțional) acum spun zgomotos și vicios poporului american, cea mai mare și mai glorioasă națiune de pe Pământ, cum ar trebui să funcționeze un Guvern. De ce nu se întorc acolo (de unde au venit) și ajută la repararea locurilor complet stricate și infestate de infracționalitate. Apoi să se întoarcă și să ne arate cum se face. Acele locuri au nevoie de voi, rău, nu puteți pleca destul de repede. Sunt sigur că Nancy Pelosi ar fi foarte fericită să găsească aranjamente de călătorie gratuite”.

Presa s-a grăbit să eticheteze aceste declarații drept „rasiste”, deși Președintele nu a menționat la cine se referă.


Mai mult ca sigur, președintele s-a referit la Ilhan Omar, care a venit în SUA din Somalia, Ayanna Pressley, Alexandria Ocasio-Cortez și Rashida Tlaib. Tlaib e născută în SUA din imigranți palestinieni, Ocasio într-o familie puerto-ricană, în timp ce Ayanna Pressley are rădăcini africane.

Intervenția lui Trump vine pe fondul unei dispute pe care cele patru o au cu șefa Partidului Democrat, Nancy Pelosi. 

Presa mainstream, de la The Guardian, la BBC și Politico, au etichetat declarațiile președintelui drept „rasiste” sau „xenofobe”.

Președintele nu s-a lăsat intimidat și le-a cerut celor patru să-și ceară scuze „de la Țara noastră, de la poporul israelian și chiar instituției prezidențiale pentru limbajul murdar folosit și lucrurile groaznice pe care le-au spus”.