Președintele american Donald Trump a deplâns faptul că Uniunea Europeană este „atât de dură” cu Marea Britanie, după ce liderii europeni s-au pus de acord asupra amânării Brexit-ului cu până la șase luni, scrie The Hill.

„Păcat că Uniunea Europeană este atât de dură față de Regatul Unit și față de Brexit”, a scris Trump pe Twitter.

Președintele Trump nu a uitat nici de disputa comercială în curs de desfășurare între Washington și Europa, dând următorul mesaj: ”UE este de asemenea un partener comercial brutal cu Statele Unite,  însă asta  se va schimba”.  Reacția sa vine în contextul in care administrația sa a amenințat marți că va impune taxe de 11 miliarde de dolari asupra importurilor europene ca represalii la subvențiile acordate companiei aeriene Airbus.

Miercuri, la finle unei reuniuni tensionate, la Bruxelles, Marea Britanie a obținut o „prelungire flexibilă” a Brexit-ului până la 31 octombrie, ceea ce a îndepărtat temporar spectrul unei separări dezordonate. La acest summit extraordinar al liderilor europeni, președintele francez Emmanuel Macron s-a opus unei amânări de lungă durată a Brexit-ului, în timp ce majoritatea șefilor de stat și de guvern, între care și cancelarul Angela Merkel, s-a arătat favorabilă. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.