Președintele american Donald Trump a deplâns faptul că Uniunea Europeană este „atât de dură” cu Marea Britanie, după ce liderii europeni s-au pus de acord asupra amânării Brexit-ului cu până la șase luni, scrie The Hill.

„Păcat că Uniunea Europeană este atât de dură față de Regatul Unit și față de Brexit”, a scris Trump pe Twitter.

Președintele Trump nu a uitat nici de disputa comercială în curs de desfășurare între Washington și Europa, dând următorul mesaj: ”UE este de asemenea un partener comercial brutal cu Statele Unite,  însă asta  se va schimba”.  Reacția sa vine în contextul in care administrația sa a amenințat marți că va impune taxe de 11 miliarde de dolari asupra importurilor europene ca represalii la subvențiile acordate companiei aeriene Airbus.

Miercuri, la finle unei reuniuni tensionate, la Bruxelles, Marea Britanie a obținut o „prelungire flexibilă” a Brexit-ului până la 31 octombrie, ceea ce a îndepărtat temporar spectrul unei separări dezordonate. La acest summit extraordinar al liderilor europeni, președintele francez Emmanuel Macron s-a opus unei amânări de lungă durată a Brexit-ului, în timp ce majoritatea șefilor de stat și de guvern, între care și cancelarul Angela Merkel, s-a arătat favorabilă. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews