ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele  Donald Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, ca statele NATO au început deja să își suplimenteze contribuțiile la blocul militar și că "banii au început să curgă”, la două zile dupa ce a criticat membrii Alianței că nu alocă bani suficienți pentru apărare.

„Multe țări din NATO au convenit să-și sporească plățile în mod considerabil, așa cum ar trebui să facă. Banii încep să vină - NATO va fi mult mai puternică'', a scris Trump pe contul său de Twitter. 

În cadrul summitului NATO din 25 mai de la Bruxelles, liderul de la Casa Albă le-a cerut „membrilor NATO să contribuie corespunzător și să-și onoreze obligațiile financiare'” față de Alianță, sugerând astfel din nou că statele europene contribuie prea puțin financiar în cadrul NATO și SUA prea mult, ceea ce în opinia sa ''nu este corect față de cetățenii și contribuabilii din Statele Unite''. 

Donald Trump a estimat astfel că 2% (din PIB) este ''minimul pentru a face față amenințărilor foarte reale'' de astăzi, adăugând că în ultimii opt ani SUA au cheltuit pentru apărarea lor mai mult decât toate celelalte țări ale NATO împreună.