ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!Administrația Trump a lansat un plan strategic pentru anii 2018-2022 în care se afirmă în mod clar că viața începe în momentul concepției. Documentul se găsește pe site-ul Departamentului Sănătății din SUA.

„Departamentul Sănătății își îndeplinește misiunea prin programe și inițiative care acoperă un spectru larg de activități, servind și protejându-i pe americani în fiecare etapă a vieții, începând de la concepție”, sublinază documentul, scrie Breitbart.com.
 
În schimb, în documentul similar al administrației Obama se spunea că Departamentul Sănătății își îndeplinește misiunea prin programe și inițiative care acoperă un spectru larg de activități, care îi protejează pe americani în fiecare etapă a vieții”, fără a se preciza în mod clar „momentul concepției”.
 
Potrivit textului administrației Trump,„ o componentă centrală a misiunii Departamentului Sănătății o repezintă devotamentul nostru pentru a-i servi pe toți americanii, din momentul concepției și până la moartea naturală, în mod special acele  persoane și populații care se confruntă sau prezintă un risc ridicat pentru provocări economice și sociale, prin intermediul serviciilor medicale eficiente”, se arată în document.
 
„Este esențial ca termenii folosiți de guvernul SUA să corespundă realității”, afirmă Trent Franks, co-președinte al Pro-Life Caucus, apreciind planul strategic al Departamentului Sănătății. „Aplaud acest plan al Departamentului Sănătății, care definește viața ca începând de la concepție,  lucru pe care orice elev de liceu îl știe de la orele de biologie”.
 
În programul politic al lui Donald Trump, care i-a adus victoria în alegerile din toamna anului trecut, s-au numărat o serie de promisiuni făcute grupărilor pro-viață din SUA, printre care promulgarea „legii de protecție a copilului nenăscut care simte durerea” (Pain-Capable Unborn Child Protection Act). Lege care, se speră, va pune capăt procedurii avortului în stadiu avansat al sarcinii, în toată țara. Trump a promis, de asemenea, și stoparea finanțării „fabricii de avorturi” Planned Parenthood.